3 March 2015

Twitter fiction story


As I said in the previous post, the second part of the writing project was to pick one of the twitter fictions and make up another 9 tweets to form a story. We did it in pairs, and because we chose to use one of the tweets I came up with my pair was to come up with the seconds one, and so on. As media students we did it all on Facebook messenger, haha! It was a lot clearer copying and pasting the story as it built up, and even though it felt like a big deal in the beginning we got it done quite quickly. I found the exercise really interesting because you couldn't really guess what the pair was gonna write to continue the story, and it was exciting to see what was going to happen next. I didn't think I was that creative because I haven’t written anything like this in years but I was positively surprised how easily I could come up with ideas. Here it is, enjoy!
DSC_0022
His hands were covered in blood. Where did it all come from? It’s not like he deserved it – he was only there to clean the toilets.
It was his first day on the job as well. A day he can barely remember. Everything was a blur and when he thought about it all he’d see is red.
The blood trail lead to the back door. They had to close down the business. Nobody ever suspected the 17-year-old waitress.
But beyond a pretty face lies a corrupt fakery, an evil mind and the emotional range of a she-devil. Still, she was a good waitress.
If only somebody knew where she was. They called her a psychopath, said she’d feel no remorse. Her parents wanted to deny it all ever happened.
They even fled to Cornwall to get away from her. If only they showed her love and took her as well, they wouldn’t have died in their caravan.
She was completely messed up and would be facing a lifetime in prison. But this wasn’t all about her. It was him who originally started it all.
They shouldn’t have mistaken lust for love- they aren’t the same. Both of them so badly blinded by lust that they used love as their weapon.
Reckless youngsters. They should’ve know love is deadly. The nationwide alerts hadn’t been successful, everybody was afraid they’d get away.
It wasn’t until today that the police found a note that said ‘LOOKIN 2 MURDER’ stuck on the door of HEL330 at Anglia Ruskin University…
DSC_6761
HEL 330 is one of the rooms in the university. :-D I quite like the ending my pair came up with but I might have kept the location more neutral. Obviously it’s uni work so it’s alright to pin it to our uni but I might have enjoyed a more mysterious look to the whole thing. Then again, I’m really happy with how we did it. My absolute favourite is the fourth tweet my pair made up, I think she’s used really good wording and describes it all so well. I enjoyed the writing and creating, and am definitely looking forward to the other writing projects! Today I went to town and basically wrote this whole this to my portfolio blog and then copied it here, haha. Now I've got the exciting job of translating the twitter fiction to Finnish. :-D
+  Niinkuin viime postauksessa sanoin, niin twitter fiction kirjotustehtävän toinen osa oli valita yks twiitti parin kanssa ja kirjottaa vuorotellen yheksän muuta twiittiä niin, että niistä muodostu tarina. Me päädyttiin valitsemaan toi mun rikosteemanen twiitti. Mediaopiskelijoina kirjotettiin se tietty Facebookin messengerissä koska se nyt vaan on niin helppoa, ja voitiin copypastettaa tarinaa sitä vauhtia kun se muodostu. Vaikka alkuun se tuntu tosi vaikeelta ja isotöiseltä hommalta, niin loppujen lopuks se tuli aika nopeesti valmiiksi. Mun mielestä tää oli tosi kiva tehtävä koska tarinan kulkua ei voinu arvata ollenkaan kun omat twiitit muokkautu sen mukaan mitä toinen oli kirjottanu. En ajatellu, että pystyisin kirjottamaan näinkin luovaa tekstiä, mutta yllätin itteni positiivisesti. Päätin nyt suomentaa tänkin, mutta tossa yläpuolella on toi alkuperänen tarina. :-)

Hänen kätensä olivat veren peitossa. Mistä se kaikki tuli? Eihän hän ansainnut tätä - hänhän oli vain siivoamassa vessoja.
Se oli hänen ensimmäinen työpäivänsä. Päivä, jota hän tuskin muistaa. Kun hän ajatteli sitä, kaikki oli pelkkää sumua ja hän näki vain punaista.
Verivana johti takaovelle. Koko paikka piti sulkea. Kukaan ei epäillytkään 17-vuotiasta tarjoilijatarta.
Mutta nätti ulkokuori peittää alleen korruptoituneen teeskentelyn, kieroutuneen mielen ja paholaisen tunneskaalan. Hän oli kuitenkin hyvä tarjoilija.
Kunpa vain joku tietäisi missä hän on. He kutsuivat häntä psykopaatiksi, ei katuisi tekojaan. Hänen vanhempansa halusivat kieltää kaiken.
He jopa pakenivat Cornwalliin päästäkseen häntä karkuun. Jos he vain olisivat rakastaneet häntä ja kutsuneet mukaan, niin he eivät olisi kuolleet asuntovaunussaan.
Hänen elämänsä oli sekaisin ja hän joutuisi loppuelämäkseen vankilaan. Mutta kaikki ei ollutkaan hänen vikansa. Se alkoi pojan ideasta.
Heidän ei olisi pitänyt sekoittaa himoa ja rakkautta - ne eivät ole sama asia. Molemmat niin himosta sokeita, että he käyttivät rakkautta aseenaan.
Holtittomat teinit. Heidän olisi pitänyt tietää, että rakkaus tappaa. Maanlaajuiset hälytykset eivät tuottaneet tulosta, kaikki pelkäisivät että he pääsisivät pakoon.
Vasta tänään poliisi löysi viestin jossa luki 'AION TAPPAA' luokkahuoneen HEL330 ovesta Anglia Ruskinin yliopistosta...

HEL 330 on yks yliopiston luokkahuoneista. :-D Tykkään kyllä tosta lopusta, mutta mä oisin ehkä pitäny ton lopun vähän mysteerisempänä. Tietty se on koulutyö, niin kai siihen voi sisältää koulun. Kokonaisuudessaan kuitenkin tykkäsin miten toi muotoutu (vaikka toi suomennos nyt vähän ontuukin hehheee). Mun lemppari on toi neljäs twiitti, jonka suomentaminen oli kaikista vaikeinta, miten voi suomentaa emotional range of a she-devil??? :-D Myös suomen hän sana tuottaa vaikeuksia kun pitäis erottaa tyttö ja poika. Kääntäjät, tiedän miltä teistä tuntuu. Tänään mä menin käymään kaupungissa ja periaatteessa sen jälkeen en oo muuta tehnykkää ku kirjottanu tätä postausta eka portfolioblogiin ja sitten tänne, hehee. Nyt vähä criminal mindsia koska poikakaveri tuli kotiin! 

No comments:

Post a Comment